Voor de gnocchi (4 personen)
- 750 gram kruimige aardappels (ongeschild)
- 250 gram meel (+ extra om te bestuiven)
- 1 middelgroot ei
- zout
- Stamper of pureeknijper
Rol het deeg met de hand tot rolletjes van ongeveer een cm doorsnede en snijd deze in stukken van een cm of 2. Gebruik hiervoor de zijkant van een vork. Prik vervolgens zachtjes met de vork in de gnocchi (hierdoor zal de saus beter blijven hangen).
Bestuif tot slot de gnocchi met wat meel en leg ze uit elkaar op een theedoek tot je ze gaat bereiden.
Voor de saus
- Olijfolie
- 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
- 600 gram gepelde tomaten uit blik, in blokjes gesneden
- 8 blaadjes verse Bassilicum (+ extra om te garneren)
- zout/ peper
- 50 gram versgeraspte parmigiano reggiano
- 1 bol mozzarella in kleine blokjes gesneden
Verwarm in een kleine (steel)pan een scheut olijfolie en fruit hierin de knoflook kort. Voeg tomaten en basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus een 15-20 minuten op laag vuur pruttelen.
Zet ondertussen een grote pan water op het vuur en voeg zout toe als het water kookt. Doe de gnocchi in de pan en wacht tot ze boven komen drijven (dit gaat vrij snel). Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze even uitlekken in een vergiet. Voeg de parmezaan toe aan de saus en meng de gnocchi erdoor. Schep alles op een grote schaal en verdeel de mozzarella erover, garneer met een paar blaadjes basilicum en serveer direct.
Buon appetito!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten